Archief Blauwe Maandagen


ARCHIEF | Lieve Bertha
Blauwe Maandag 11 mrt

Lieve Bertha

"Het zijn energieke, vrolijke lefgozers die hun zaakjes goed op orde hebben. Ze lijken te weten wat ze doen en gaan er voor. Dat is de kwaliteit waarmee ze het ver kunnen schoppen!" (Mpodia)

Muziek
De muziek van Lieve Bertha is nederpop met een vleugje kleinkunst. Aan hun eigenzinnige, Nederlandstalige liedjes kun je horen dat ze zich breed laten inspireren, maar het vooral bij zichzelf zoeken. Ze worden vergeleken met Simon and Garfunkel, Blof, Jurk en Acda en de Munnik, maar op niemand lijken ze echt. Ze zijn jonger, frisser: iets nieuws. Hun meerstemmige zang is iets wat je bijblijft omdat hun stemmen zo goed bij elkaar passen dat je soms niet meer weet wie wat zingt. En als dat je niet bijblijft zijn het wel de gevatte poëtische teksten en hun theatrale performance. Koen en Rens vinden dat optreden iets is wat je niet alleen doet, maar samen met het publiek. Alleen dan ontstaat de magie. Hun mogelijkheid om zowel met zijn tweeën als met een 5-mans bezetting op te treden zorgt ervoor dat ze op allerlei verschillende settings goed tot hun recht kunnen komen.

Grote Prijs van Nederland
In 2012 deed Lieve Bertha met haar band mee met de Grote Prijs van Nederland in de catogorie Singer-Songwriter. Ze bereikte de finale in Paradiso en wonnen daar de publieksprijs met een recordaantal van 40% van alle stemmen.

www.lievebertha.nl