Archief Blauwe Maandagen


ARCHIEF | Snowapple | Laura Polence & Breno Viricomo

Snowapple
Drie meisjes uit Amsterdam die meerstemmig zingen en daarnaast ook nog eens een grote hoeveelheid instrumenten bespelen. Dat zijn Una Bergin, Laurien Schreuder en Fanny de Ruiter, oftewel Snowapple.
Al vrij snel besloten zo op tour the gaan in Europa, en na opgetreden te hebben in concertzalen als Paradiso in Amsterdam, Metropolis Studios in Londen Kater Holzig in Berlijn en vele andere plekken besloten ze hun eerste album op te nemen in Studio 150 met hulp van producer/engineer Joeri Saal, die onder andere werkte met Paul Weller, Huub van der Lubbe en Spinvis. Het resultaat: Een prachtige, dromerige plaat vol aanstekelijke pop/folk nummers waarin de oplettende luisteraar invloeden van The Be good Tanyas, Fleet Foxes, Anais Mittchell en Edith Piaff kan terughoren.
In maart 2013 verschijnt het debuutalbum van Snowapple bij V2.

www.snowapple.nl

Laura Polence & Breno Viricomo
Laura Polence (1987) is een zangeres, componiste en dirigente uit Letland, ze woont en werkt sinds 2007 als muzikant in Amsterdam.
Haar muzikale achtergrond is een combinatie van de Letse volksmuziek, moderne jazz en een sterke liefde voor brazilliaanse muziek.
Laura's stem klinkt helder, integer en flexibel, improvisaties zijn altijd avontuurlijk. De eigen songs zijn origineel en intelligent gecomponeerd, ze won in 2012 de Dutch Jazz Competition voor 'Best Composition' De manier waarop ze een lied benaderd is altijd intens en vol overgave. Breno Viricomo zal Laura begeleiden op bas.