Archief Eendagsgasten


ARCHIEF | BACH & BERG

Edwin Berg presenteert Bach @ Berg 

Album-release-feest-concert in de Roode Bioscoop!

Na 2 jaar on the road met Bach&Berg, vele uren home recording, 7 digitale singel releases, een succesvolle crowdfunding actie & “20 concerts in 28 days challenge” afgelopen zomer, is het zover: De langverwachte cd Bach&Berg wordt met een feestelijk concert aan het publiek en de pers gepresenteerd in De Roode Bioscoop, aan het Haarlemmerplein in Amsterdam.  Piano, piano en piano en bijzondere verassingen in de vorm van speciale gastoptredens! Wees daarbij!!!!!  

 

Bach&Berg in 10 zinnen

"Hoe kan je de muziek van Bach als een elastiek uit elkaar trekken, zonder dat ze knapt?” In dit programma, zoals de naam al zegt, vindt er een synthese plaats tussen Bach en Berg. Met zijn achtergrond als improviserend musicus en begonnen als klassieke piano student benadert en bestudeert de van oorsprong Brabantse pianist Edwin Berg (43) de preludes, inventies en menuetten maar stopt niet bij de partituur. Hij gaat de dialoog aan met de geschreven noten en laat de muziek, als zij daarom vraagt, vertrekken naar nieuwe vergezichten. Bewerkend en improviserend, steeds laat hij zich leiden door Bach's noten maar zonder schroom om de spannende grens te verkennen richting moderne klankbeelden en ritmes. Die grens is voor Berg de plek waar de diamanten van dit programma verborgen liggen. Gecombineerd met nieuw eigen werk waarin zijn originaliteit, virtuositeit en speelvreugde volop ten toon worden gespreid is dit programma Berg's vuurdoop als solo performer.

 

“een ware juweel”
(J. Chesnel, Citizenjazz.com)


“Berg’s lyrische muziek bereikt momenten van uitzonderlijke schoonheid”
(Spaanse pers nav winnen internationaal Concours in Granada)

VIDEO: http://www.edwinberg.nl/media/

AUDIO: http://www.edwinberg.nl/music

 

over Edwin Berg

De veelkleurige musicus Edwin Berg, 43 jaar, geboren in Oss, studeerde als enige van zijn generatie zowel jazz als klassiek piano aan het conservatorium van Utrecht en studeerde cum laude af. Uitblinkend in improvisatie heeft hij ondertussen diverse prijzen en cd's op zijn naam en ruim 20 jaar internationale podiumervaring. Met dit nieuwe soloprogramma transformeert Berg verder naar een artiest die een eigen niche heeft gecreeerd binnen de internationale uitvoerende pianokunst.  Waarbij hij het publiek, laverend tussen interpretatie en improvisatie, uitnodigt Bach en Berg samen opnieuw uit te vinden.