Archief Eendagsgasten

ARCHIEF | Relation de Trottoir - Gainsbourg

Kaartverkoop start woensdag 15 februari om 11.00 uur

Deze heerlijke voorstelling speelt al voor het vierde seizoen.
Het is het verhaal van een uitzonderlijk getalenteerd en gedreven mens & artiest; Serge Gainsbourg, omringd door bijzondere, beeldschone vrouwen; Brigitte Bardot, Juliette Gréco, Cathérine Deneuve, Jane Birkin, en gekaderd in ontmoetingen met tijdgenoten Charles Trenet, George Brassens, Jacques Brel, Boris Vian…

Een man die innerlijk verscheurd werd door de botsing tussen zelfdestructie en levensappetijt, tussen de schilder die het ochtendlicht begeerde en de muzikant/nachtbraker die ’s ochtends in zijn bed onderdook. L’art mineur versus l’art majeur, tegenslag en volharding, open geest, het weigeren oogkleppen te dragen, provocatie en schandalen... het komt allemaal in ’t kwadraat aan bod.

Een beklijvende muzikale conférence passioneel en met humor gebracht door biograaf/performer Rudolf Hecke, opgeluisterd met tijdloze chansons van Gainsbourg (‘Je t’aime moi non plus’, ‘La javanaise’, ‘Je suis venue te dire que je m’en vais’, ‘Poupée de cire, poupée de son’ …) gebracht door zangeres, pianiste Nathalie.

Hecke deed jaren research en drong als eerste Vlaming door tot de intieme kring (hij ontmoette o.a. Serge’s 88 jarige zus Jacqueline op het ouderlijk appartement en Serge’s agent en boezemvriend Bertrand de Labbey) van Serge Gainsbourg. Rudolf vertelt bijgevolg met grondige kennis van zaken en een aanstekelijke inlevingskracht.

De vorige seizoenen oogstten unaniem lovende kritieken. 

Bezetting:
Rudolf Hecke: verteller/performer
Nathalie: zang, piano, loopstation

'Hecke heeft bewezen dat hij Serge Gainsbourg kan begrijpen, toelichten en verklaren. Dat is prachtig, want dat kon de mens zelf absoluut niet.' Dat zei Bart Peeters na lectuur van Rudolf Hecke's Gainsbourg.

Meer info over de boeken van Rudolf Hecke: 
Parcours Gainsbourg
Gainsbourg