Archief Eendagsgasten


ARCHIEF | Orlando Furioso 500

DE BAROCKPUPPIES SPELEN: ORLANDO FURIOSO 500

Een wonderlijke lofzang op de kracht van de verbeelding en de illusie.

Een wonderlijk, groots, 500 jaar oud, Italiaans werk opnieuw verteld door een evenzeer wonderlijk gezelschap van personages, instrumenten en lichtprojecties.
De Barockpuppies nemen u mee naar een wereld van verbeelding en illusie; een wereld zoals de schrijver Ludovico Ariosto deze 500 jaar geleden beschreef. In een labyrint van verhalen verliezen verschillende christelijke en islamitische ridders hun interesse in de oorlog om hun eigen dromen na te jagen, met alle gevolgen van dien.
Om het overzichtelijk te houden (het originele verhaal beslaat 4800 achtregelige strofen!), volgen we drie van de tientallen ridders in het verhaal: Orlando die zijn verstand verliest in zijn zoektocht naar zijn grote liefde Angelica; ridder Astolfo, die daarop met zijn wonderpaard Rabicano naar de maan reist om dit te zoeken; en de vechtlustige Rodomonte, die slechts  aan zijn wapentuig denkt en hoe daarmee Parijs te belegeren.
Dit verhaal wordt verteld door de magiër Atlante die de loop der dingen wel zou wíllen beïnvloeden, maar minder almachtig is dan je zou verwachten van een ‘de grootste aller magiërs’. Net zoals iedereen is hij namelijk gevangen in zijn eigen lotsbestemming: geschreven door iemand anders.
In een sensationele draaimolen steken beeld, ritme en taal de loftrompet op de broodnodige kracht van de verbeelding en de illusie in het leven van de mens.

Met: Alberto Nicolino (acteur), Henk Zwart (acteur), Harry de Wit (composities, ocarinafoon, wonderlijk instrumentarium), Saskia Meijs (altviool), Marko Bonarius (contrabas), Martijn Grootendorst (video), Saskia Bonarius (eindregie)