Archief Extra Voorstellingen

ARCHIEF | Hiss Golden Messenger & Alasdair Roberts

Hiss Golden Messenger

Hiss Golden Messenger is het alterego van singer-songwriter Michael Taylor. Taylor wordt op handen gedragen door fans als Megafaun, Sharon Van Etten, The Waterboys, Justin Vernon.

Hiss Golden Messenger put uit de rijke basis van de ‘Southern’ Amerikaanse Folk. Zijn bezwerende stem en muziek doen denken aan de moeiteloos gespeelde, betoverende speelstijl van iconen als JJ Cale en Mississippi John Hurt. Teksten zijn geladen met dubbelzinnige bezwerende spirituele-en vaak specifiek Bijbelse-zorgen en personages. Beïnvloed door auteurs als Ronnie Lane, Lew Welch, en Wendell Berry, behoren Taylor’s vurige songs tot de meest prachtig gemaakte en welsprekende van zijn generatie.

Zijn laatste album HAW prijkt fier in veel jaarlijsten van 2013. Deze bijzondere en donkere plaat kreeg lovende recensies van the New York Times, MOJO, The Times of London, the Washington Post, waardoor het onmiddelijk een van de meest kritisch geprezen platen van het jaar werd. Begin 2014 wordt zijn debuutalbum Bad Debt her-uitgebracht, vergezeld van een live EP.

Official music video for Hiss Golden Messenger's 'Busted Note':

BUSTED NOTE (Official Music Video) from JK/JVW on Vimeo.

 

Alasdair Roberts

De Schot Alasdair Roberts is een van de beste folkartiesten die Europa rijk is. Zijn stijl is diep geworteld in de Keltische en ook Amerikaanse folk maar is even fris en authentiek als maar kan zijn. Zijn gitaarstijl is ronduit uniek en trefzeker.

Roberts heeft in het verleden intensief samengewerkt met de dit jaar overladen Jason Molina op Songs:Ohia meesterwerken The Lioness en Ghost Tropic en met Will Oldham aka Bonnie Prince Billy.

Roberts’ laatste album A Wonder Working Stone (Drag City) toont dat Alasdair in de kracht van zijn leven is.

Official music video for Alasdair Robert's 'Scandal & Trance':

LET OP: UITVERKOCHT

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen