Archief Extra Voorstellingen

ARCHIEF | Het Indisch Zwijgen? Me Hoela!

Café Riboet

Verhalenkunst

In Café Riboet ben je getuige van kunst op basis van waargebeurde verhalen. Het Indisch Zwijgen? Me Hoela! keert haar verhalenkast om en deelt verzamelde verhalen uit aan een selectie van professionele podiumartiesten uit alle windstreken. Met de opdracht: ‘Maak een kunstuiting op basis van dit verhaal.’ Muziek, theater, literatuur, dans of een mengvorm. Zodat de verhalen stromen en een eigen leven gaan leiden tussen fictie, realiteit en herinnering in.

De naam van Café Riboet is ontleend aan de mysterieuze Miss Riboet. Deze performer was het icoon van de Komedie Stamboel, een Parade-achtige theatervorm die eind 19e, begin 20e eeuw hoogtij vierde in Nederlands-Indië. Riboet betekent ook: drukte, reuring en levendigheid. En dat zijn nou precies de eigenschappen die Café Riboet kenmerken.

Martijn Grootendorst, Elsbeth Vernout en Wendy Ripassa hebben in hun project ‘Het Indisch Zwijgen? Me Hoela!‘ de afgelopen twee jaar op festivals en in musea live verhalen verzameld en gefilmd van mensen met een band met Nederlands-Indië. Hiermee bouwen ze aan een levende online-verhalenbank. In hun nieuwste initiatief Café Riboet lossen zij een lang gekoesterde wens in om de verzamelde verhalen een tweede leven te geven, in samenwerking met artiesten met diverse culturele achtergronden.

Inloop, hapjes en drankjes vanaf 19 uur, aanvang 20 uur

 

Met:

Monica Akihary en Niels Brouwer/ Muziek

Frits Lambrechts en Elsbeth Vernout/ Kleinkunst

De Barockpuppies/ Altviool en video

Reggie Baay/ Literatuur

Dido Mirck/ Dans

De verhalenkast van Het Indisch Zwijgen? Me Hoela!

En.... de mysterieuze verschijning van Miss Riboet

Kaartverkoop gaat via Castelbianco
Entreeprijs:
€17,50 voorverkoop
€20,- aan de deur

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen