Archief Extra Voorstellingen


ARCHIEF | Reijseger Fraanje Sylla - Premiere

Trio Reijseger Fraanje Sylla gaat een week later een nieuw album opnemen en in de Roode Bioscoop spelen ze voor de eerste keer hun nieuw repertoire.

De persoonlijke muziek van Ernst Reijseger (cello), Harmen Fraanje (piano) en Mola Sylla (zang, m’bira, xalam en kongoma) roept sterke reacties op bij hun publiek. Zoals religieuze liederen dat ook kunnen doen, maar dan gespeeld door een atheïst, een vegetariër en een Muzelman. Iedere muzikant levert zijn eigen bijdrage met originele composities. Hun uiteenlopende achtergronden en hun ‘vocabulaire’ mengen op een verrassend natuurlijke manier. Reijseger, Fraanje en Sylla leerden elkaar de afgelopen jaren goed kennen en delen vele avonturen als trio, en in andere projecten zoals het maken van de soundtracks voor Werner Herzogs films ‘My Son My Son What Have Ye Done’ en ‘Cave of Forgotten Dreams’. Samenspelen werd langzaamaan een verslaving.

Het album Down Deep van Reijseger, Fraanje en Sylla's ontving wereldwijd 5-sterren recensies. De optredens van dit trio zijn sensationeel. Nu spelen ze twee avonden in de intimiteit van de Roode Bioscoop. Een buitenkans, mis het niet!

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen