Archief Extra Voorstellingen

ARCHIEF | Video Viola:
de altviool in een nieuw licht

RELEASE CONCERT VIDEO VIOLA

Ik zie een altviool zou de Latijnse vertaling zijn, ware het niet dat er in de Romeinse tijd nog geen altviolen bestonden. Tijdens dit nieuwste (en tevens eerste!) duo-project van Saskia Meijs (altviool, violaphone) en Martijn Grootendorst (video) zie en hoor je echter nog veel meer: muziek en beeld voeren het publiek door wonderlijke klanklandschappen met kleurrijke vergezichten. Beeld, geluidseffecten en loops halen de altviool uit haar klassieke comfort-zone: de altviool in een nieuw licht!

Alle vooroordelen over de altviool worden naar het land der fabelen verwezen in de verschillende composities waarin veel ruimte is voor eigen interpretatie en improvisatie. Martin Fondse, Ernst Reijseger, Maurice Horsthuis, Job Chajes en Gabor Taryan schreven allen met veel liefde voor deze nog steeds te weinig gehoorde underdog der snaarfamilie. Daarnaast staan er ook composities van eigen hand op het programma.  

Dankzij alle donateurs via voordekunst.nl is de bijbehorende cd Video Viola mogelijk gemaakt. Voor deze gulle gevers (+1) is deze voorstelling dan ook gratis toegankelijk!

Donateurs die van dit voorrecht gebruik willen maken, sturen een mailtje naar info@villasonora.nl en komen zo op de gastenlijst te staan. 

U bent geen donateur, maar wilt wel bij deze nu al legendarische performance aanwezig zijn? Bestelt u dan gerust een kaartje.  

Alles voor de kunst, leve de altviool!

 

meer info op: www.villasonora.nl

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen