Archief Extra Voorstellingen

ARCHIEF | Red Cinema Session met Adrian Crowley

Adrian Crowley (IRL) - Voorprogramma House of Cosy Cushions (NL)

Voor een man van dergelijke bescheidenheid is Adrian Crowley een artiest van grote ambitie, een gegeven dat hij deelt met andere unieke artiesten die de kracht hebben om met hun muziek te bezweren zoals Leonard Cohen, Lou Reed, Ivor Cutler en Lee Hazlewood. 

Adrian Crowley’s zevende studio album, Some Blue Morning, kwam uit in november 2014 en is zijn beste werk tot heden. Gewapend met zijn karakteriserende welsprekendheid creëert hij opnieuw een collectie wrange, opmerkzaam poëtische liedjes. Some Blue Morning doet daarmee eer aan de hoge standaard die Adrian heeft gezet met zijn tot dusver constant geprezen werk. 

Crowley bereikt met zijn laatste collectie een aantal briljante, vernieuwende hoogtepunten. De composities wisselen af tussen dromerige ghost-songs en verhaalliederen tot epische nummers begeleidt door zenuwslopende, gespannen strijkers.

Waar Adrian voorheen als “de beste singer-songwriter waar niemand van heeft gehoord” werd beschreven voor Ryan Adams, heeft hij de afgelopen twee jaar een schare nieuwe fans voor zich gewonnen en overdonderde onlangs tijdens een kleine clubtour in februari.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de band van Richard Bolhuis: House of Cosy Cushions. De nieuwste aanwinst van Belmont Bookings is zeker geen onervaren nieuweling. Al jaren timmert Richard aan de (Ierse en Nederlandse) weg. Hij speelt vanavond samen met altvioliste Saskia Meijs. http://houseofcosycushions.com

 

 

 

 

 

 

 

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen