Archief Extra Voorstellingen

ARCHIEF | Lofliedjes | Ode aan het leven

LOFLIEDJES - ODE AAN HET LEVEN
Wel nummer zou jij op je begrafenis willen laten horen?
met Zea, Gloria Wekker en Sharon Gesthuizen. De dichter is Martijn den Ouden 

Zea, ofwel Arnold de Boer. De band Zea begon in 1995, vanaf 2008 is het een soloproject. De Boer is sinds 2009 ook bandlid van The Ex. In 2017 verscheen het Friestalige album "Moarn gean ik dea,” dat gaat over zijn overleden moeder. 

Gloria Wekker is emeritus hoogleraar culturele antropologie. Zij onderzocht jarenlang racisme en feminisme, en zette zich in voor gelijke rechten voor vrouwen en allochtonen. In 2016 kwam haar boek White Innocence: paradoxes of colonialism and race uit, over geïnstitutionaliseerd racisme in Nederland. 

Waarschijnlijk heb jij ook stiekem wel ergens een lijstje liggen, of heb je je partner verteld welk nummer het beste bij jou past. In dit programma spreken Jeroen Slot en Jelmer Uitentuis (Nevenactiviteiten) met diverse gasten over het nummer dat zij graag op hun begrafenis willen laten horen. Omdat in dat nummer alles zou moeten samenkomen, en omdat iedereen daar wel eens over heeft nagedacht.

Over de makers van Lofliedjes: Jeroen Slot en Jelmer Uitentuis zijn volbloed neven. Ze kennen elkaar van Politieke Junkies. Jeroen is redacteur bij verschillende televisieprogramma's. Hij werkte oa voor Zomergasten en Medialogica.

Jelmer is bedenker en producent van talloze programma's waaronder Politieke Junkies. Hij werkte ook voor Felix Meritis in de Steigers en de Stadsschouwburg Amsterdam.

Dit programma is med mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds Voor de Kunst

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen