Archief Extra Voorstellingen


ARCHIEF | woe 21 maart 2018 | Verkiezingen

Primeur: op woensdag 21 maart is de zaal van Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam in gebruik als stembureau. Ruim 1.500 Amsterdammers kunnen in het culturele stembureau van Amsterdam hun stem uitbrengen met de omlijsting van debat, muziek en poezie. 

De gemeente Amsterdam heeft op 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, een officieel stembureau in Theater de Roode Bioscoop. Het stembureau opent om 07:30 en sluit om 21:00. Wij vieren die dag het Feest der Democratie. Inwoners van Amsterdam kunnen stemmen met stempas en identiteitsbewijs. Bezoekers van buiten Amsterdam moeten in de eigen gemeente een kiezerspas aanvragen. Met die pas kan in een andere gemeente gestemd worden. 

Een bonte verzameling muzikanten, schrijvers, politici, poëten en artiesten, journalisten, wetenschappers en opiniemakers geven de gehele dag acte de préséance in de foyer van de Roode Bioscoop.

Doel van de dag is om de verkiezingen cultureel bij te staan voor een breed en vooral jong publiek. Het is een partijneutrale ontmoetingsplek waar iedereen kan meedoen aan discussies over de verkiezingen en de campagnes.

 

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen