Archief Laboratoire


ARCHIEF | Michiel Braam 50

De laatste keer dat Michiel Braam in de Roode Bioscoop optrad, in 2000, was ook drie dagen achter elkaar, met de voorstelling "Humeuren en Temperamenten", genoemd naar Gerrit Komrij's verrukkelijke boek. Komrij schetst daarin 90 emoties.
Braam houdt ook van lijstjes. Hij maakte onder meer Het XYZ der Bik Bent Braam, toonzette een serie kleuren in Colors en bracht afgelopen herfst met zijn Flex Bent Braam een programma rondom een lijstje van Lucebert.

Verdeeld over de drie avonden zal Braam 50 stemmingen, sferen karakteriseren in solo piano stukjes van elk 50 seconden. Bezoekers kunnen zelf via facebook.com/michielbraam tot 3 juni suggesties doen voor te vertolken stemmingen.

Na deze solo's zal Braam elke avond met een andere gast een set van een uur spelen.

5 juni | Bo van de Graaf.
Dit "Olanda in Due", zou aanvankelijk deze avond spelen in Italië, maar dat festival is uitgesteld. Dit onderdeel van het programma hebben we gewoon verplaatst naar Amsterdam. Met van de Graaf speelde Braam al zeer veel in onder meer het Bo's Art Trio, al dan niet met dichter Simon Vinkenoog. Materiaal uit de programma's Cobra en Ja Zuster, Nee Zuster zullen vanavond zeker niet ontbreken.

De andere 2 avonden improviseert Braam met musici waarmee hij niet eerder speelde en die je ook niet automatisch met hem associeert. Waar Braam met Ollanda in Due ook terugkijkt naar het verleden kijkt hij met de keuze van medespelers op de tweede en derde avond juist naar de toekomst; als je jezelf geregeld een beetje opnieuw probeert uit te vinden is er reden genoeg optimistisch je weg te vervolgen. 

6 juni | Jeroen Pek.
Fluitist Pek is zeer actief in de Europese jazzscene. Zijn persoonlijk timbre en energieke en dynamische stijl van spelen laten hem moeilijk met andere fluitisten vergelijken. "Pek is een gepassioneerd verhalenverteller, afwisselend bezwerend, krachtig, warm en breezy" (draaiomjeoren.com).

7 juni | Robert Biesewig.
Biesewig wordt gezien als een van de krachtigste hiphop drummers van Nederland. Werkt en werkte met een keur aan artiesten zoals Glennis Grace, Ali B, Lange Frans, Candy Dulfer en Sabrina Stark. Zijn grooves zijn onnavolgbaar. Die zullen zeker niet ontbreken vanavond. En ze zullen een mooi uitgangspunt zijn voor de improvisaties.

*Let op: grote krotingen bij bezoek meerdere concerten in Juni Jazzmaand!

Archief Laboratoire

MEER Archief Laboratoire