Archief Radio Fraanje


ARCHIEF | Radio Fraanje met Ernst Reijseger

Elke maand ontvangt pianist Harmen Fraanje zijn favoriete muzikanten uit binnen- en buitenland in Theater de Roode Bioscoop. Harmen en zijn gasten worden geïnterviewd, ze vertellen, spelen en daarna worden er ook nog een paar leuke platen gedraaid. Een week later te horen in VPROJazzLive op Radio 6. Jij kan er bij zijn. Elke derde woensdag van elke maand.

Deze keer: improvisator en cellist extraordinaire Ernst Reijseger, o.a. bekend van zijn werk met cineast Werner Herzog. De onlangs verschenen cd van Reijseger met Fraanje en Mola Sylla kreeg ***** 5 sterren in de Volkskrant.

Harmen Fraanje (1976) heeft als motto ‘catch the moment’, muziek spelen die op het moment zelf wordt gemaakt. En dus te kleuren en te improviseren. Zijn repertoire verandert voortdurend, standards en originals, vrije improvisaties, wereldmuziek, invloeden uit klassieke en popmuziek. Fraanje speelt met een eigen trio en kwartet, en met veel grote andere musici, waaronder Michael Moore, Mats Eilertsen, Anton Goudsmit, Ernst Reijseger en Mola Sylla. 

VPROJazzLive is altijd actueel met concertopnames van nieuwe jazz en impro en alle crossovers die ertoe doen. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 23.02-01.00 uur op Radio 6, en op elk gewenst moment via vprojazzlive.radio6.nl. Samenstelling en presentatie: Aad van Nieuwkerk.

Meer informatie:
www.harmenfraanje.nl
www.radio6.nl

Laatste woensdag van de maand:
Aanvang: 20.30u
Entree: €12,- 
€6,- voor conservatoriumstudenten

Archief Radio Fraanje

MEER Archief Radio Fraanje