Archief Roode Zondagen

ARCHIEF | Bas van Lier - za en zo afgelast ivm zomerhitte

Online kaartverkoop op de dag van de voorstelling tot 17.00 uur (zondag 13.00 uur), aan de kassa vanaf 19.00 uur (op zondag vanaf 15.00 uur).

BAS VAN LIER & GASTEN
26 mei - The Soul of Jazz  | Een ode aan Ray Charles, Ramsey Lewis, Eddie Harris & More! 

Michael Varekamp Trompet/Vocals - Eline Gemerts Vocals - Bas van Lier Piano - Harry Emmery Bas - Erik Kooger Drums

Jazz om op te dansen met een flinke dosis soulvibe!
Artiesten als Ray Charles, Art Blakey en Ramsey Lewis vonden een nieuw genre uit: Soul Jazz. Er werd opnieuw gedanst op muziek die jazz vermengt met een flinke dosis soul. De Amsterdamse pianist Bas van Lier die dit genre als geen ander beheerst en trompettist/vocalist Michael Varekamp besloten de handen ineen te slaan en stortten
zich met overgave op de soul in de jazz. Van Lier trok de afgelopen jaren volle zalen met de Deeldeliers met Jules Deelder, Varekamp met Louis! en I’m a Soulman. Beiden zijn
graag geziene gasten in talkshows als De Wereld Draait Door. Voeg daarbij de fantastische vocals van Eline Gemerts (bekend van o.a.Miles!) en het feest is compleet.
Varekamp & Van Lier beginnen het concert met filmpjes en anekdotes en brengen het publiek zo in de stemming voor ‘soulhits’ als Georgia on my mind, I’ve got a woman en Mercy, Mercy, Mercy!

27 mei - Cees Geel, Steef Cuijpers en Bas van Lier

Op eerste gezicht 3 totaal verschillende werelden.

Cees Geel        Acteur, presentator                                                    
Steef Cuijpers    Comedian, acteur, chef kok, radio presentaotor   
Bas van Lier        Pianist/organist en presentator                            

Maar één ding verbindt: Muziek. 
Alhoewel....de heren houden van zeer uiteenlopende stijlen. Eenmalig zullen zij in de Roode Bioscoop kijken waar hun werelden samenkomen. Een avond over muziek van hun jeugd, tot waar ze nu van houden. Waar ligt hun overlap? Aan de hand van platen en cd's zullen zij u meenemen naar de muziek van hun jeugd  tot heden doorspekt met sappige annecdotes.

Maar er is meer! Wist u dat beide acteurs zeer goed konden zingen? Samen met pianist Bas van Lier zullen zij een aantal van hun favorieten ten gehore brengen. U kan verwachten: muziek van Kiss, Duke Ellington, Tom waits Horace silver en Louis Jordan, enz. Een avond die maar één keer plaats vind!

28 mei - Bas van Lier trio | Met Tobias Nijboer bas en Erik kooger Drums

Het trio speelt net zo makkelijk muziek van Duke Ellington en Charles Mingus als dat van Lykke Li, Bette Midler of Bobby Gentry. Door deze opvallende keuze van repertoire wordt de luisteraar steeds verrast en opnieuw gepakt.

.