Archief Roode Zondagen


ARCHIEF | Hans Dulfer | Dulfer plays Blues

zondag 11 maart - aanvang 16.00 uur - UITVERKOCHT

Dulfer Plays Blues | UITVERKOCHT

Nederlands bekendste saxofonist brengt een gloednieuw programma rond één van zijn grote helden: bad ass bluesgenie Leadbelly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek en werd bewonderd en gecoverd door Nirvana, The White Stripes, Bob Dylan, Tom Waits en Elvis.
Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, inclusief oerhits Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. De onverzettelijke, van blues doortrokken saxsound van Dulfer is net als de stem van Leadbelly een muzikale oerkracht. Speciaal voor de Roode Bioscoop speelt Dulfer in een intieme bezetting met gitarist-extraordinaire Jerome Hol en baritonsaxofonist en verteller Koen Schouten. Verrassingen niet uitgesloten.

HANS DULFER (1940) is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal.
Dulfer heeft zijn hele carriere wegen gevonden om zijn persoonlijke muzikale visie naar een groot publiek te brengen. Met Dulfer als bekendste saxofonist van Nederland (op zijn dochter Candy na) hebben miljoenen Hollanders genoten van zijn compromisloze, gespierde saxofoonspel, altijd gecombineerd met een stuwende ritmesectie, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle Dulfer van Big Boy of met zijn huidige danceband en zijn jazzband waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.

 


THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: Theaterdiner, incl. entree (zolang de voorraad strekt). Wij reserveren dan een tafel voor u. Neem uw bevestiging mee naar het restaurant. 
Klik hier voor meer informatie