Archief Roode Zondagen


ARCHIEF | Janne Schra | Little Lights | UITVERKOCHT

zondag 25 maart -

Janne Schra - Little Lights UITVERKOCHT

Janne Schra kon nooit naar de kleine dansende lichtjes aan de overkant van het water kijken zonder te denken: 'Zou het daar nog beter zijn? Leuker? Spannender?'

Als ze uitkeek over de Mississippi, op een strand met paradijsvogels zat, of met de tourbus langs een brug in Shanghai reed, altijd was er dat verlangen naar meer. Dat verlangen leverde een heleboel muziek op. Na Room Eleven en Schradinova maakte ze soloplaten n werkte samen met heel uiteenlopende muzikanten.

Janne trad op over de de hele wereld: op het Montréal Jazz Festival bijvoorbeeld, in Berlijn en in Tokyo. Ze kreeg een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studioalbum PONZO (2015) werd meteen na de release genomineerd voor een Edison en een 3voor12 Award.  

Alle onrust, veranderingen, verhuizingen en verlangens belandden in een reeks nieuwe liedjes. Liedjes over planeten en alfamannen. Over vogels en naar Parijs rijden in je
eerste auto. Uithuilen en uitzwaaien. Een dronken nacht in New Orleans en andere manieren van vluchten. Over dat alles goed komt met de wereld. 

De nummers liet ze in twee jaar tijd langzaam maar zeker verder groeien, met haar bandleden in een huisje in de Achterhoek. Ze namen niet laagje voor laagje op in de studio, maar maakten lekker samen muziek en vingen dat live-gevoel op de plaat. Spannende trommels, ruimtegeluiden, opzwepende synthesizers, een swingende contrabas en soms alleen een simpele Spaanse gitaar: een nieuw geluid. Toch kun je ook vertrouwde klanken horen, die aan Room Eleven doen denken en zoals je inmiddels van Janne gewend bent, verbindt haar stem alle stijlen.

Het is 2017, Janne is aangespoeld in Amsterdam Noord en kijkt tevreden naar de lichtjes van de oude stad aan de overkant. Ze moest ook wel even tot rust komen, want ze zong het album in met haar eerste kindje in haar buik. Ze zit goed, of zijn er toch nog mijmeringen over de overkant?  Janne koestert in ieder geval nog het verlangen om de
nummers  van het prachtige nieuwe album Little Lights na een lange periode van stilte, eindelijk voor publiek te spelen.


THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: Theaterdiner, incl. entree (zolang de voorraad strekt). Wij reserveren dan een tafel voor u. Neem uw bevestiging mee naar het restaurant. 
Klik hier voor meer informatie