Archief Roode Zondagen


ARCHIEF | Izaline Calister & Ed Verhoeff feat. Angelo Verploegen

zondag 27 mei - aanvang 16.00 uur - voorverkoop begint 13 februari 2013

Izaline Calister & Ed Verhoeff feat. Angelo Verploegen (try-out CD opnames)
Izaline Calister, Edison winnares 2009, heeft als singer/songwriter en charismatisch performer reeds een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Sinds 10 jaar werkt ze daarbij met gitarist Ed Verhoeff en is hun muzikale samenwerking hoorbaar, bijna voelbaar, verdiept. Met trompettist Angelo Verploegen grijpen zij terug op een muzikale ontmoeting lang geleden,in de zoektocht naar een 3de instrument. Zijn warme,intuitive en altijd herkenbare  trompetgeluid geeft de juiste aanvulling aan hun hechte samenspel. Het repertoire van dit bijzondere trio bestaat uit originals en geeft Izaline daarbij de ruimte tot haar sterke interpretatie van een breed scala aan andere stijlen. Najaar 2018 zal er een CD verschijnen van dit project.
 Izaline Calister
De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao  en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert Izaline Calister met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, publiek over de hele wereld. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa, Bendisiona en meer recentelijk Reina di Pardon leverden de Antilliaanse zangeres  in het Caribische gebied nummer 1 hits op .
Ed Verhoeff
De naam van gitarist Ed Verhoeff verschijnt regelmatig  met superlatieven in de media. In zijn 25 jarige internationale carrière is hij te beluisteren in een verscheidenheid aan stijlen maar is het zijn persoonlijke benadering en zeer eigen herkenbare geluid dat hem tot zo’n gewild musicus maakt.
Angelo Verploegen
Trompettist Angelo Verploegen is vooral bekend van jazzsextet The Houdini’s, waarmee hij vele buitenlandse tournees deed en talloze CD’s opnam. Daarnaast kennen we hem van Amsterdam Jazz Trio, Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass en is hij veelvuldig te horen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Verploegen is als producer betrokken geweest bij opnames van ondermeer Denise Jannah, Benjamin Herman, Misha Mengelberg. Sinds 2001 is hij als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht.

 


THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: Theaterdiner, incl. entree (zolang de voorraad strekt). Wij reserveren dan een tafel voor u. Neem uw bevestiging mee naar het restaurant. 
Klik hier voor meer informatie