Archief Roode Zondagen


ARCHIEF | Michiel Braam & Frank Nielander | Penguins Too

Crime, Penguins Too
Frank Nielander – alt en tenorsax, viool; Michiel Braam -piano
23 jaar geleden maakten deze twee musici een CD onder de naam Two Penguins in the Desert. En nu, als Penguins Too, is er een nieuw album. Het is een album geworden met eigen(wijze) versies van een aantal “Crime” stukken uit bekende films en series. Het thema van Narcos, The Taking of Pelham 123, Ennio Morricone’s muziek uit “La Piovra, Ellingtons’s Anatomy of a Murder en nog meer. Maar ook een stuk van Misha Mengelberg, eigen werk en een improvisatie op een nocturne van Chopin.De stukken geven aanleiding tot dynamische en vitale interpretaties. Er wordt met power en drive gespeeld. De tenorsax-sound is rauw, de impro een beetje wild. Maar de energie onmiskenbaar.

Michiel Braam is eén van de meest productieve en avontuurlijke bandleiders van de Nederlandse jazzscene. Braam is altijd op zoek naar muzikale vrijheid. Hij combineert virtuositeit met een speelse hang naar het onvoorspelbare. Hij heeft een dynamische en percussieve manier van spelen en gooit er regelmatig onverwachte, soms humoristische wendingen tegenaan, die nooit abstract zijn of onbegrijpelijk; ze houden steeds verband met het voorafgaande.
Musici als Duke Ellington en Charles Mingus zijn inspiratiebronnen voor Braams streven naar een homogeen en persoonlijk orkestgeluid. In de loop der jaren had Michiel Braam vele projecten en groepen, waaronder Trio BraamDeJoodeVatcher, Bentje Braam, Bik Bent Braam, eBraam, Flex Bent Braam.
Frank Nielander werd arts en werkte heel lang in de gezondheidszorg. Maar de liefde voor muziek en de tenorsaxofoon bleef, dus toen het weer ging kriebelen, ging het duo opnieuw met elkaar op pad, nu onder de naam Penguins Too.


THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: inclusief diner (zolang de voorraad strekt). Wij reserveren dan een tafel voor u. Neem uw bevestiging mee naar het restaurant. 
Klik hier voor meer informatie