Eendagsgasten

Lofliedjes | Ode aan het leven

vrijdag 25 augustus  2017

LOFLIEDJES - ODE AAN HET LEVEN

Al 2 gasten bekend!  Miriam Rasch en Dan Hassler-Forest

Waarschijnlijk heb jij ook stiekem wel ergens een lijstje liggen, of heb je je partner verteld welk nummer het beste bij jou past. In dit programma spreken Jeroen Slot en Jelmer Uitentuis (Nevenactiviteiten) met diverse gasten over het nummer dat zij graag op hun begrafenis willen laten horen. Omdat in dat nummer alles zou moeten samenkomen, en omdat iedereen daar wel eens over heeft nagedacht.

De eerste gast: Miriam Rasch. (foto van Merlijn Doomernik) 
Half Deens, half Nederlands, volbloed literatuur en filosofie. In juni 2015 won ze met haar essay Een kleine biologische banaan: fonofilia in 12 scènes de Jan Hanlo Essay Prijs Klein. In juni 2017 kwam haar essaybundel Zwemmen in de oceaan: Berichten uit een postdigitale wereld uit bij De Bezige Bij.
Sinds juni 2012 werkt ze voor de Hogeschool van Amsterdam, waar ze onderzoek doet bij het Instituut voor Netwerkcultuur en lesgeeft in filosofie en media bij de opleiding Media, informatie en communicatie. Daarnaast schrijft ze essays en recensies, onder andere voor De Groene Amsterdammer, Athenaeum, NRC Handelsblad en De Gids.

Dan Hassler-Forest is assistent professor Culturele Theorie en Zombies aan de Universiteit van Utrecht. Hij schrijft over populaire cultuur en de politieke implicaties ervan. Bijvoorbeeld zijn kritische analyse over de politieke implicaties van super-helden in films (capitalist superheroes) en zijn boek over science fiction, fantasy en politiek. En hij kijkt ongelofelijk veel films.

 

Over de makers van Lofliedjes: Jeroen Slot en Jelmer Uitentuis zijn volbloed neven. Ze kennen elkaar van Politieke Junkies. Jeroen is redacteur bij verschillende televisieprogramma's. Hij werkte oa voor Zomergasten en Medialogica.

Jelmer is bedenker en producent van talloze programma's waaronder Politieke Junkies. Hij werkte ook voor Felix Meritis in de Steigers en de Stadsschouwburg Amsterdam.

Dit programma is med mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds Voor de Kunst

Vrijdag 25 Augustus 2017 - 20:30 uur
bestel hier uw kaarten