Archief Blauwe Maandagen

ARCHIEF | Louise Hensen: Nina Simone
Robert Bosscher

.

Louise Hensen zingt Nina Simone

Nina Simone’s muziek valt niet in één woord te vangen. Het is geen pure jazz of blues, maar een organische mix van gospel, jazz, blues en klassiek. Haar muziek is als het leven zelf, zinderend van melancholie en eenzaamheid, maar ook vol blijdschap en groot verlangen. 

Louise Hensen deelt haar grote fascinatie voor de muziek van de 'high priestess of soul’ in haar nieuwe programma. Tijdens een muzikale reis laat ze met haar getalenteerde muzikanten de veelzijdigheid van haar grote muzikale jeugdliefde horen en vooral voelen. 

Louise Hensen is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium in de richting pop en jazz. Naast het geven van zangles treedt ze op in verschillende formaties. Kijk op haar website www.louisehensen.com voor meer informatie.

Backing vocals: Diana van der Bent
Piano: Floris Lamers
Contrabas: Harry Emmery
Drums: Thijs Bastiaans
Klarinet: Wouter van Diepen
Regie: Barry Emond

Robert Bosscher

De energieke jazzpianist Robert Bosscher heeft na zijn terugkomst van 8 jaar wonen en optreden in NYC de handen ineengesloten met Hip-Hop en Electronic Dance Music veteraan Li Linguini AKA D.J Chainsaw.

Reden dat Robert absoluut met him wilde werken is, dat hij na zijn redelijk conventionele album-projekt met Billy Hart (Herbie Hancock), Mark Turner (Brad Mehldau, Fly), terug wil naar zijn andere roots.

Robert Bosscher is ook altijd opgegroeid met Hip-Hop en EDM, pal naast de grote liefde voor Bach.

Wat Chainsaw door middel van werk voor T.V en andere media voor de Nederlandse Hip-Hop en Dance heeft gedaan is erg relevant. Het programma van 7 April zal dan ook een regelrechte lijn hebben van Bach naar het fundament dat onder andere door mensen zoals Chainsaw is gelegd.