Archief Blauwe Maandagen

ARCHIEF | Wessel van der Wal | Mees

Wessel van der Wal
Tot voor kort zong Wessel van der Wal (1976) vooral backing vocals vanachter zijn contrabas. Nu zingt hij met lege handen. Nummers van anderen voor anderen. Brel, Waits, Newman, Roozendaal.

Alles in het Nederlands. Allerd van den Bremen begeleidt op piano.
 

Mees
Wie is dat meisje met die gitaar die daar zo vrolijk staat te zingen? Dat ben ik, op mijn best. Ik ben Mees, woon in Utrecht en ben zangeres en liedjesschrijfster. Het kleine fantasierijke meisje dat ik vroeger was, heb ik niet weg laten jagen tijdens mijn opleiding aan het conservatorium in Rotterdam. Nu ik “volwassen” ben en mijn stem jarenlang getraind heb, kan dat meisje zich beter laten horen dan ooit.

Ze zeggen van mij dat mijn stem blues heeft, dat mijn liedjes een eigen soort soul hebben en dat ik jazzy muziek maak. Dat geloof ik allemaal best. Maar voor mij is mijn muziek een manier om mezelf te laten zien aan degene die luistert. Als ik speel en zing voer ik een gesprek met mijn publiek, zonder woorden. Dat is heel intiem, ook al staan er duizenden mensen voor mijn neus. Als ik zie dat er iemand geraakt wordt door wat ik zing, ontroerd me dat.

www.meesmuziek.nl