Archief Eendagsgasten

ARCHIEF | Snowapple

.

Trein mee met Snowapple!

Amsterdams Internationaal succestrio lanceert thema-album over het reizen per trein

De Amsterdamse band Snowapple heeft een druk jaar voor de boeg: er staan tournees op het schema door de VS, Groot-Brittannië en Japan, en daarnaast presenteert de band haar derde, tweedelige album. Het eerste deel hiervan, Tracks, wordt binnenkort gepresenteerd en is geheel gewijd aan de wereld van het reizen per spoor. Dit album bevat bijdragen van songwriter Roald van Oosten (Ceasar) en bassist Sebas van Olst (Typhoon).

'Here I am, by the railroad track, waiting for my baby...' Dit lied, bekend geworden in de uitvoering van Aretha Franklin, wordt afgelopen zomer door Una Bergin gezongen tijdens de zondagmiddagsessie in jazzcafé De Engelbewaarder. Haar Snowapple-collega Laurien Schreuder is bij dit afgeladen optreden aanwezig, en raakt geïnspireerd door de vele verhalen die er te vertellen zijn rond het thema trein. Samen met hun nieuwe bandlid, het Letse multitalent Laura Polence, slaan ze spoorslags aan het schrijven. 

Het album Tracks, dat dit voorjaar uitkomt, bestaat dan ook geheel uit splinternieuwe songs over het reizen tussen heimwee en verlangen. De met veel gevoel gezongen folk-nummers behouden steeds het ritme van een rijdende trein die je meevoert van de Baltische laagvlaktes tot de Afrikaanse steppen.

Line-up: 

Laura Polence: vocals, piano, fluit Una Bergin: vocals, mandoline, glockenspiel, fluit Laurien Schreuder: vocals, gitaar, fluit Bart Hoevenaars: gitaar Sebas van Olst: bas Alan 'Gunga' Purves: percussie