Archief Eendagsgasten

ARCHIEF | Joost Lijbaart - verplaatst

Deze voorsteling is verplaatst naar een nog nader bekend te maken datum in het nieuwe theaterseizoen, najaar van 2016. Mensen die al kaarten hebben gekocht, krijgen bericht.

Under the surface is een project van drummer Joost Lijbaart (Amsterdam 1967) (bekend van o.a. zijn werk met saxofonist Yuri Honing). Samen met één van zijn vaste speelpartners Wolfert Brederode, met wie hij in 2005 al het veelgeprezen duo album ONE opnam, gitarist Bram Stadhouders (Tilburg 1987), en de jonge zeer talentvolle zangeres Sanne Rambags (Tilburg 1994) richt de groep zich sterk op improvisatie’s en ruwe door alle groepsleden geschreven schetsen waarin ruimte, klank en openheid een hoofdrol spelen.

Lijbaart en Brederode behoren tot de top van de Nederlandse jazz, Bram Stadhouders is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge musici binnen het Europese improvisatie circuit die al vele prijzen ontving en Sanne Rambags is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart.

Joost Lijbaart – drums
Wolfert Brederode – piano
Bram Stadhouders – gitaar
Sanne Rambags – teksten en zang