Archief Eendagsgasten

ARCHIEF | Alan Purves - Hide & Squeek

cd-presentatie met een waslijst aan instrumenten en speciale gasten

Een cd-presentatie met een waslijst aan instrumenten en speciale gasten

Toon Tellegen
Anne Koene - harp
Albert van Veenendaal - piano
Una Bergin - zang

"Hide & Squeek" wordt de titel van de tweede solo cd van de Schots/Nederlandse slagwerker Alan Purves (alias Gunga). Purves is een volstrekt unieke slagwerker, altijd op zoek naar nieuwe klanken en speelmethoden. Veel bands en musici hebben al van zijn diensten gebruik gemaakt waaronder Carel Craayenhof, Fernando Lameirinhas, Tjeerd Bomhoff (Dazzled Kid), Sean Bergin, Ernst Reijseger, John Zorn e.v.a. De samenwerking met Corrie van Binsbergen dateert al uit 1999 en heeft zijn hoogtepunt gevonden in de vele voorstellingen met Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet. De speelse maar altijd extreem swingende aanpak van Purves past als een handschoen bij de prachtige dierenverhalen van Tellegen.


Voor deze CD heeft Purves veertien solo-stukken opgenomen met een waslijst aan instrumenten: obscuur als de hapi, srute box, boomwackers en balaphon of zelfgemaakt en van namen voorzien door Purves zelf zoals de brimbram, de hemarimba, jawbeans en moanballs en daarnaast nog vele objecten niet bedoeld als muziekinstrumenten maar die in de handen van Purves daar toch uitstekend geschikt voor blijken zoals een koekenpan, springveren, wijnflessen en rubberen varkens. Ondanks deze experimentele zoektocht naar nieuwe klanken zijn de composities van Purves altijd helder, swingend en soms meditatief met een lichte etnische touch.


THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: Theaterdiner, incl. entree (zolang de voorraad strekt).
Lees hier meer.