Archief Eendagsgasten

ARCHIEF | the NOO ones & Wu Wei | ZWERK

The NOO ONES & Wu Wei | ZWERK

Met Wu wei de wereldberoemde bespeler van de Sheng, het Chinese mondorgel, in hun
midden blijven The NOO Ones het avontuur zoeken. In het nieuwe programma ZWERK
bezoeken zij alle uithoeken van het firmament. Muziek van het moment, ter plekke
gecreëerde, analoge klankrijkdom en wisselende vergezichten.
Muziek die nieuwsgierig maakt, met een bezetting waarmee het brede klankspectrum, de grote omvang van de instrumenten en diverse klankproducties worden benut. Een unieke combinatie van instrumenten die uitnodigt tot het maken van grote contrasten in dynamiek, beweging, samenklank, sound en tempo, maar ook tot het zoeken, vinden en gebruiken van overeenkomsten.
Over de eerste cd van The NOO Ones schrijft Ton Beetz in Jazzflits: ‘De nieuwe haring is dit jaar moddervet en lekker en dat geldt ook voor deze cd "Nieuwe Haring", die de luisteraar op het puntje van zijn stoel houdt omdat er elk moment een nieuwe wending kan komen.’
Jazzjournalist Eddy Detemeyer omschrijft The NOO Ones als een merkwaardig, nauwelijks te
classificeren bandje met een instrumentarium dat je zelfs in een droom niet had kunnen bedenken (bassaxofoon, shakuhachi, viool, steelgitaar, gitaar, sheng en percussie) en in een poging om The NOO Ones te classificeren komt hij uit op “kamer-improvisatiemuziek”.

Bezetting:
Wu wei - sheng
Andro Biswane – gitaar,
Joost Buis - trombone en lapsteelgitaar
Klaas Hekman – bassaxofoon, shakuhachi, piccolo en fluit
Satyakam Mohkamsing – Indiase viool
Alan Purves – slagwerk en percussie lost and found


THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: Theaterdiner, incl. entree (zolang de voorraad strekt). Wij reserveren dan een tafel voor u. Neem uw bevestiging mee naar het restaurant. 
Klik hier voor meer informatie