Archief Eendagsgasten

ARCHIEF | Kristina Fuchs | Linden

.

22 maart | aanvang 20.30 uur

LINDEN | Improvisaties op oude Nederlandse liederen

Kristina Fuchs (stem, zang), Jeroen van Vliet (electronics, piano,) Mete Erker (saxofoon, basklarinet)

De radiojournalist Ate Doornbosch (1926 - 2010) creëerde een grote verzameling van originele opnames voor zijn programma “Onder de Groene Linde”. In de afgelopen eeuw reisde hij door Nederland en nam mensen op die de oude liederen nog steeds konden zingen. Deze verzameling werd gedeeltelijk gedigitaliseerd en uitgegeven in 2008.

Het trio rond Kristina Fuchs presenteert een nieuwe interpretatie van een tiental liederen uit deze verzameling onder de titel: Linden.

“…muziek die in geen enkel vakje past – licht psychedelische atmosferische impro?” (vrije geluiden – aad van nieuwkerk)
“… uniek in de Nederlandse geïmproviseerde muziek.” “Je zou kunnen stellen dat Kristina Fuchs een nieuw genre heeft geschapen.” (jazzflits, herman te loo)
“…Fuchs klonk beurtelings sensueel, plagerig en schalks…” (eindhovens dagblad, rené van peer)
“Waaruit opnieuw blijkt hoe schitterend de stem van Kristina Fuchs zich om deze muziek plooit: warm, soms kinderlijk, dan weer fors vrouwelijk en altijd sensitief.” (jazznu, rinus van der heijden)
“…muziek waar je geen etiket op kunt plakken.” (vera vingerhoeds)
“Een muzikale droom.” (haarlems dagblad, john oomkes)

 

 


THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: Theaterdiner, incl. entree (zolang de voorraad strekt). Wij reserveren dan een tafel voor u. Neem uw bevestiging mee naar het restaurant. 
Klik hier voor meer informatie