Archief Eendagsgasten

ARCHIEF | Erwtensoep

ERWTENSOEP
Beeldend kunstenaars Patrice Ferasse en Sabien Witteman (ooit drummer van The Ex) vormen een hecht duo, zowel in het echte leven als muzikaal. Ze maken underground "zoals het niet meer wordt gemaakt". Hoewel de thuisbasis in de Bourgogne ligt halen ze hun inspiratie uit  de hele wereld, constant gevoed door nieuwe universele vrijmoedigheden. Na hun eerste album Strange Desire maakt Erwtensoep's zwoele electrorock plaats voor luidruchtige, bijna dissonante razernij waaraan ze melodieën toevoegen die naadloos passen in de hedendaagse indiepop. Want zonder te vervallen in oorlogszuchtige industriële postpunk, componeert het duo songs zoals Lizzy Mercier Descloux (de Rosa Yemen periode en Press Color) of Alan Vega (alle periodes): energieke rock balancerend tussen progrock, funk, grunge, no-wave en rockabilly. Een slimme mix die altijd de perfecte begeleiding vormt voor de boeiende stem van Sabien, volgens sommigen een verre nicht  van zangeres Nico van The Velvet Underground.
In hun meest recente songs (zoals bijv. Cookie Caramel) duikt een Moog, een vette gitaar en een verrassende accordeon op.
En dat voelt goed.

THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: inclusief diner (zolang de voorraad strekt). Wij reserveren dan een tafel voor u. Neem uw bevestiging mee naar het restaurant. 
Klik hier voor meer informatie