Archief Extra Voorstellingen

ARCHIEF | Richard Buckner

Richard Buckner - Hosted and supported by Broeder Dieleman

Richard Buckner is een briljante Amerikaanse songsmid die op handen gedragen wordt door mensen als Justin Vernon (Bon Iver), Lucinda Williams en Kathleen Edwards. Onlangs bracht hij een meesterwerk van een nieuw album uit; Surrounded (Merge Records), waaruit blijkt dat hij nog altijd in ontwikkeling is.

Richard Buckner's lange en vruchtvolle carrière begon in 1994 met Bloomed, een reeks van tekstueel-zinrijke liedjes opgenomen in Lubbock, Texas, en zwaar beïnvloedt door de staat z'n traditie van in whiskey-geweekte poëten/troubadours.

De hees gestemde, country-folk singer/songwriter is gevormd door de Lubbock, Texas school van buitenbeentjes, waar ook onder anderen Butch Hancock, Terry Allen en Jimmie Dale Gilmore van afstammen. 

Buckner's voornaamste achterban bevat echter niet de country-liefhebbers, maar het alternatieve rock publiek. Het werk van de gitarist is gebaseerd op rootsy, country tradities, maar zijn teksten zijn dermate meer persoonlijk en ambitieus dan iemand die denkt dat country muziek een synoniem is van Nashville ooit zou durven denken. 

Official music video for Richard Buckner's 'When You Tell Me How It Is'

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen