Archief Extra Voorstellingen

ARCHIEF | Damien Jurado | Sold Out

Damien Jurado

Damien Jurado's meest bewonderenswaardige eigenschap is niet het indrukwekkende aantal releases dat hij op zijn naam heeft staan en ook niet de obscure verzameling van gevonden antwoordapparaat cassettes die hij uitbracht. Nee, Damien Jurado's meest nobele kwaliteit is dat hij nooit rekening houdt met wat er van hem verwacht wordt door fans en critici, maar altijd zijn eigen pad baant naar waar het hem ook heen mag brengen. 

Dit heeft hem de vrijheid gegeven om zich te wagen in pop, folk, roots en indie rock, terwijl zijn oeuvre een consistent niveau behoudt van emotionele en artistieke authenticiteit. Dit alles maakt hem een van de meest geliefde en alom gewaardeerde artiesten van deze tijd. 

Vanaf het moment dat Damien Jurado is gaan samenwerken met producer Richard Swift (o.a. The Shins) neemt zijn carrière een grote vlucht. Zijn laatste twee albums "Saint Bartlett" en "Maraqopa" stonden bovenaan in menig jaarlijstje en toonden aan dat Jurado een laatbloeier is die klaar is voor een grote doorbraak. Begin 2014 verschijnt een nieuw album.

Damien Jurado Album Teaser Video

Archief Extra Voorstellingen

MEER Archief Extra Voorstellingen