Archief Laboratoire

ARCHIEF | Monica Akihary en Niels Brouwer

.

don 13 november: met dichter Joost Baars
vrij 14: november: met Wolter Wierbos en Marcos Baggiani
zat 15 november: met Eric Vaarzon Morel

Drie dagen achter elkaar kunt u de muziek van Boi Akih van dichtbij ervaren. Met een keuze uit hun laatste programma’s en een keur aan bijzondere gasten geven zangeres Monica Akihary met haar warme, kleurrijke stem en gitarist Niels Brouwer, met zijn inventieve gitaargeluid, u de kans om rond te dwalen in hun tapisserie van folk, hedendaagse klanken en fantasierijke improvisaties. Wolter Wierbos (trombone), Marcos Baggiani (drums) en Eric Vaarzon Morel (flamencogitaar) zijn slechts enkele grootheden die deze laboratoire hun opwachting maken.

DONDERDAG 13 NOVEMBER
Boi Akih & dichter Joost Baars - 'ontmoeten'
In de sfeervolle ruimte van de Roode Bioscoop, waar de kachel in de hoek zachtjes brandt spelen gitarist Niels Brouwer en vocalist Monica Akihary samen met dichter Joost Baars. In deze setting geven zij vorm en ruimte aan de gedichten die Joost voordraagt.

Dit is de 1ste avond van een reeks van drie in de serie Laboratoire Artistique Sans Limite van Monica Akihary & Niels Brouwer. 

VRIJDAG 14 NOVEMBER
Boi Akih ft. Wolter Wierbos & Marcos Baggiani  - 'circles '
Boi Akih citeert uit het Balladesongbook van de jaren 70. Neil Young's Old Man, Jimi Hendrix's A merman I should turn to be, Driftin, Bob Marley's Redemption Song krijgen een heel eigen kleur. Monica Akihary (stem) en Niels Brouwer (gitaren) spelen samen met de vindingrijke trombonist Wolter Wierbos en de kleurrijke Argentijnse drummer Marcos Baggiani. 

ZATERDAG 15 NOVEMBER
Boi Akih & eric Vaarzon Morel - 'special edition'
Steeds weer ontmoetten Niels, Monica & Eric elkaar de afgelopen jaren op festivals waar ze even naar elkaars spel konden kijken en luisteren. Altijd weer kwam de vraag: wanneer gaan we nu samen spelen. De drie muzikanten kunnen nu dan eindelijk hun belofte nakomen en stellen  een speciaal repertoire samen voor de Roode Bioscoop voor de derde avond in de serie Laboratoire Artistique Sans Limite.

 

Archief Laboratoire

MEER Archief Laboratoire