Archief Laboratoire

ARCHIEF | Claudio Puntin & gasten

.

Claudio Puntin presents:  Createurs de musique

DINSDAG 19 MEI
SET AGLOW  

Martyn Heyne, guitars, synthesizers, sounds
Claudio Puntin, clarinets, toys, klangerzeuger, electronics

WOENSDAG 20 MEI
Simon Bauer, bass, homemade instruments, instant Instrument constructions, electronics
Claudio Puntin, clarinets, toys, klangerzeuger, electronics

DONDERDAG 21 MEI
Etienne Nillesen, prepared snaredrum, percussion
Claudio Puntin, clarinets, toys, klangerzeuger, electronics

Klarinettist en muziekfreak Claudio Puntin presenteert een driedaags programma met drie verschillende uitviners van muziek, instrumenten en klank.

Achter elk muziekinstrument stonden ooit uitvinders en mensen die met klank experimenteerden. Een aantal van die instrumenten heeft zich in de loop van de afgelopen decennia en eeuwen een vaste plaats verworven in de muziekwereld. De klank ervan kun je in verband brengen met diverse tradities, culturen en stijlen.
Maar het is met klanken net als met kleuren. Ze zijn onvoorstelbaar gevarieerd en niet onder één noemer te brengen. Ze vallen buiten de definieerbare orde en zijn daarom altijd weer uniek. Ons gevoeligste zintuig, het oor, kan met verbazingwekkende nauwkeurigheid verschillen in klank van elkaar onderscheiden. Mensen kunnen hóren dat de rijkdom aan nuances in klanken oneindig groot is.
Met behulp van akoestieke constructies kan de klankwereld worden uitgebreid: voor creatieve musici is dat een fascinerend gegeven. Nieuwe instrumenten in de handen van ervaren en vindingrijke musici kunnen klanken produceren die bevreemden en toch bekend voorkomen.

Drie musici die kunnen bogen op een omvangrijk persoonlijk klankuniversum zijn op deze avonden samen met Claudio Puntin te horen. Alledrie zijn het knutselaars, uitvinders, componisten en improvisatoren. Klarinettist Claudio Puntin vormt met elk van hen één avond een duo en de performance staat dan in het teken van de klankwereld van de desbetreffende gastspeler.

Claudio Puntin werkt al drie decennia samen met vertegenwoordigers van de meest uiteenlopende muziektradities en -scenes. Hij reisde naar Afrika, Zuid-Amerika en Azië, ontmoette lokale creatievelingen op muziekgebied, haalde ze naar Europa en speelde en ontwikkelde samen met hen muziek. Ook produceerde hij hoorspelen, theaterstukken, films en voorstellingen.
Hij ontwierp een groot aantal zelfgebouwde instrumenten en ontwikkelde diverse eigen klankcombinaties, daartoe in staat gesteld door zijn brede muzikale spectrum, zijn ervaring en zijn speelplezier. Een selectie van die instrumenten en klankcombinaties brengt hij gedurende deze drie avonden ten gehore.

LET OP: 19 MEI IS EEN WE ARE PUBLIC-DAG

Klik hier voor een overzicht van nog meer leuke Laboratoires!

Archief Laboratoire

MEER Archief Laboratoire