Archief Laboratoire

ARCHIEF | Instant Composers Pool & Cherry Duyns

Door geen groep ter wereld wordt op zo’n hoog niveau geïmproviseerd als door het tienkoppige Instant Composers Pool Orchestra. De unieke mix van contemporaine klanken, onweerstaanbare oude swing, verraderlijk pakkende melodietjes en gekke of juist ingetogen ingevingen gaat altijd over het moment. Het orkest rond pianist Misha Mengelberg en drummer Han Bennink bestaat ruim veertig jaar. Geraffineerd en hartverwarmend spontaan samenspel zijn de handelsmerken van het huidige ICP en zorgen dat zij nog altijd wereldwijd wordt bejubeld – meer dan ooit lijkt het.
De Roode Bioscoop is trots om de musici van ICP drie dagen lang te verwelkomen in een unieke concertserie waarbij ze zich in verschillende samenstellingen zullen laten inspireren door poëzie van Lucebert, Louis Lehmann en Misha Mengelberg. Daarbij wordt het orkest bijgestaan door het karakteristieke stemgeluid en de persoonlijkheid van journalist, schrijver en cineast Cherry Duyns.

* De aanwezigheid van Misha Mengelberg is surprise-onderhevig

donderdag 13 juni

Instant Composers Pool & Cherry Duyns | muziek & poëzie van Lucebert

‘Alles van waarde is weerloos,’ is de bekendste dichtregel van Lucebert, uit het gedicht De zeer oude zingt uit 1974. Deze dichter, schilder en keizer der vijftigers heeft met zijn experimentele dichtkunst een grote invloed gehad op de Nederlandse literatuur. Zijn poëzie is verwant met jazz, en dus een veebelovende match met ICP.

Met o.a.

Tobias Delius – sax/klarinet
Ab Baars – sax/klarinet
Michael Moore – sax/klarinet
Wolter Wierbos – trombone
Ernst Glerum - bas
Han Bennink – drums
Cherry Duyns - stem

vrijdag 14 juni

Instant Composers Pool & Cherry Duyns | muziek & poëzie van Louis Lehmann

Humor, speelsheid, cynisme, scherp observatievermogen, intelligentie, grilligheid en originaliteit zijn enkele karakteristieken van de veelzijdige dichter, meester in de rechten, doctor in de letteren, (scheeps)archeoloog, prozaïst, vertaler, essayist, componist, surrealist, tekenaar, eclecticus, deejay en vrijdenker Louis Th. Lehmann.

Behalve zijn poëzie, zal ook de innemende muziek van Louis Lehmann op deze avond aan bod komen, met hulp van kenner Guus Janssen.

Met o.a.
Guus Janssen - piano
Ab Baars – sax/klarinet
Michael Moore – sax/klarinet
Wolter Wierbos – trombone
Ernst Glerum - bas
Han Bennink – drums
Cherry Duyns - stem

zaterdag 15 juni

Instant Composers Pool & Cherry Duyns | muziek & poëzie van Misha Mengelberg

Misha Mengelberg heeft zijn muzikale activiteiten van meet af aan begeleid met vindingrijke, door de geest van Fluxus en Dada geïnfecteerde teksten. Onlangs zijn Mengelbergs teksten samengebracht in de bundel Enkele Regels in de Dierentuin. Die bevat jeugdgedichten, kleine essays, liedteksten en theaterteksten waaronder Overpeinzingen van een kakkige hond I, Met welbeleefde groet van de kameel en Zus of zo.

Met o.a.
Ab Baars – sax/klarinet
Michael Moore – sax/klarinet
Wolter Wierbos – trombone
Ernst Glerum - bas
Han Bennink – drums
Cherry Duyns - stem

 

Archief Laboratoire

MEER Archief Laboratoire