Archief Laboratoire

ARCHIEF | Martin Fondse & Dirk Peter Kölsch

.

Toetsenist en componist Martin Fondse is een veelzijdige persoonlijkheid in de Nederlandse muziek met een opgewekt gevoel voor diepgang. U kunt hem kennen van zijn vele samenwerkingen met topmusici, waaronder trompettist Eric Vloeimans, maar ook als de man op de achtergrond van vele fijnzinnige arrangementen van het Metropole Orkest. In mei speelde hij nog daken van tenten en zalen samen met de Braziliaanse popster Lenine.

Als laborant in de reeks Laboratoire Artistique Sans Limite gaat hij met drummer, slagwerker en geluidenmens Dirk Peter Kölsch samenwerkingen aan met musici van divers pluimage. Zij zullen hun gasten in de watten leggen, de duimschroeven aandraaien en uitnodigen hun grenzen te overschrijden.

Claron McFadden | do 20 juni

'The improvised song book'
Lieder ohne noten, instant cup-a-song!
Gebaseerd op het poetisch werk van Shakespeare, Annie MG Schmidt, Samsung, dr. Oetker, Rumi, Black'n Decker en Moulinex! Geïmproviseerde liederen door drie grensoverschrijdende musici die er niet voor terugdeinzen om het diepste in elkaar naar boven te halen.

West Side Trio, Herman van Haaren. Special guest: Morais | vr 21 juni

‘String Theory’
In Martin's muziek vind je flarden jazz, vlagen klassieke muziek, greintjes pop en wat niet meer. Vandaag zijn drie violisten en een celliste te gast die een vergelijkbare instelling hebben in het muziekleven: het West Side Trio (Vera van der Bie, Annie Tangberg en Isabella Petersen), aangevuld door Herman van Haaren. 

Als kers op de taart speelt dit ensemble enkele werken van Morais, de Braziliaanse singer/songwriter die een dag later te gast zal zijn. Een deluxe teaser!

Morais. Special guest: Ernst Reijseger | za 22 juni

'A Fabrica'
De Braziliaanse singer-songwriter Morais schrijft, gevoed door de muziek van legendarische landgenoten als Milton Nascimento, Chico Buarque en Tom Jobim, poëtische songs en zingt deze met een warm bronzen stemgeluid. Een stem die  je zeker bijblijft nadat je Morais live hebt gezien. Sociaal bewogen, lyrisch en hartverwarmend.

Speciale gast Ernst Reijseger (cello) vormde samen met Martin en Dirk-Peter de groep Tristar die een tour deed in 2011 in Brazilie. Hun onderlinge samenwerking gaat alweer vele jaren terug dus ze kunnen met elkaar lezen, schrijven en vreemde talen spreken!

Archief Laboratoire

MEER Archief Laboratoire