Archief Laboratoire

ARCHIEF | Ties Mellema presents:
Ties Saxophonic Mania

Klassiek saxofonist Ties Mellema heeft een hekel aan de term ‘klassiek’. Hij brengt moderne gecomponeerde muziek terug naar de straat, vol toegankelijke en spannende experimenten met elektronica, cellosuites van Bach op baritonsax, het songbook van Beck en speciale gasten.

Bij 'klassiek' denk je snel aan stijve concertzalen waar 19e eeuwse muziek gespeeld wordt. Ties speelt álle muziek en beschouwt zichzelf wel degelijk als een klassiek musicus. Alleen niet eentje die concerten geeft in een 19e eeuws rokkostuum, waarbij je niet mag kuchen. Ties geeft klassieke concerten in een relaxte en informele sfeer en combineert de meest uiteenlopende stijlen. Voor het Laboratoire in de Roode Bioscoop heeft hij drie speciale concerten samengesteld met iedere avond een andere muzikale vriend als gast.

www.tiesmellema.nl

Donderdag 27 juni

A Quiet Night met Ivo Bol  (electronics)

Ivo en Ties zijn al jaren goed bevriend. Niet alleen drinken zij regelmatig een goed glas whisky, ze spelen ook geregeld samen. De muzikale smaken van Ivo en Ties lopen nogal uiteen. Zo houden zij beide veel van de muziek van John Coltrane, maar is er ook veel muziek die de een fantastisch vindt en de ander helemaal niets. Dat levert op het podium interessante resultaten op. Op 27 juni spelen Ivo en Ties 'A Quiet Night'. Een rustige avond met veel bijna stille en meditatieve muziek, met waarschijnlijk toch een paar flinke dissonanten.
www.ivobol.nl

Vrijdag 28 juni

Nora Fischer (zang) - & Niels Bijl (saxofoons)

Niels en Ties zijn al bijna twintig jaar hechte (muzikale) vrienden en zij speelden al veel concerten samen. Ties en Nora ontdekten elkaar pas in de herfst van 2012 en sindsdien gaven zij al een aantal concerten samen met repertoire dat uiteenliep van Wagner en Ravel tot en met Beck. Vanavond spelen ze voor het eerst in een feature concert samen met veel verschillende stijlen: Beck, oude muziek, vrije improvisatie en elektronica.
www.norafischer.com
www.nielsbijl.nl

Zaterdag 29 juni

Monica Germino (violectra)

Monica Germino Monica en Ties speelden nog nooit samen, tot vanavond in de Roode Bioscoop. Zij delen een interesse in het opzoeken van de conventionele grenzen van muziek en hun instrument en vooral het overschrijden ervan. Ook hebben zij beiden een passie voor de muziek van de Ierse componist Ian Wilson. Vanavond werk van Wilson, Bach, een improvisatie om elkaar echt goed te leren kennen en wat verder op hun pad komt.
www.monicagermino.com

Archief Laboratoire

MEER Archief Laboratoire