Archief Roode Zondagen

ARCHIEF | Michael Varekamp & Louis!

De online kaartverkoop stopt om 12.30 uur. Er zijn nog kaarten te verkrijgen aan de kassa vanaf 14.30 uur. 

LOUIS! 

In seizoen 2016 bestormde trompettist/zanger Michael Varekamp de Nederlandse podia met een enerverende voorstelling over het leven van jazzlegende, jeugdheld en de allereerste zwarte superster, Louis Armstrong. Wat volgde was een indrukwekkende zegetocht langs de Nederlandse theaters en media. Louis! trok volle zalen en was live te zien bij DWDD voor 1,7 miljoen kijkers.

Inmiddels is Louis! uitgegroeid tot een wervelende live act die ook buiten de context van het theater hoge ogen gooit en de tent plat speelt. Er volgden optredens in de North Sea Jazz Club maar ook tijdens Ubud Jazz Village International in Bali. Louis! is een spetterende feel good show die de toeschouwer het gevoel geeft terecht te zijn gekomen op een bruisend feest in New Orleans waar het leven uitbundig gevierd en geleefd wordt met alle ups en downs die daarbij horen. Het leven met een lach en een traan. Vrij vertaald, de blues.

Louis! wordt aangevoerd door de bevlogen trompettist/zanger en internationaal hoog aangeschreven  Armstrong kenner Michael Varekamp. Mede door het gebruik van een Hammond B3 herleeft de muziek van New Orleans op een eigentijdse manier die recht doet aan de Big Easy.

“Satchmo’s nieuwe geluid…” –Het Parool 

 “Louis Armstrong herleeft in trompetspel Varekamp…” –NRC

 “A dazzling lexicon of jazz trumpet playing..........”  -The Herald Tribune


Line Up:
Michael Varekamp - Trompet/Vocals
Bas van Lier - Hammond B3 en Grand piano
Harry Emmery - Double Bass
Erik Kooger - Drums