Archief Roode Zondagen

ARCHIEF | Michael Varekamp | Miles

zondag 8 april - aanvang 1600 uur - voorverkoop start 13 februari om 1300 uur

Miles| Feat. Michael Varekamp

Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl.  De muziek die hij aanraakte zou daarna nooit meer hetzelfde zijn. Kind of Blue, Ascenseur pour l’Echafaud en later Tutu behoren tot de meest legendarische albums uit de jazz. In Miles! wordt ‘the prince of darkness’ als het ware gedemonteerd en maken we een trip door het wonderlijke brein van de meester.

Opmerkelijk is dat sommige bandleden uit Miles! intensief samenwerkt met mensen uit de kring rond Miles. Toetsenist Wiboud Burkens werkte met Dave Liebman en Michael Varekamp maakt deel uit van het Sonny Fortune Quintet waarmee door heel Europa werd opgetreden. Beiden saxofonisten maakten deel uit van Miles’ entourage in de jaren ’70 en zijn te horen op verschillende albums.

Miles! bestaat uit de crème de la crème van de jazzscene met o.a. stersaxofonist Efraim Trujillo en  bassist Harry Emmery, en tourde uitgebreid door de Nederlandse theaters en werd onlangs gekoppeld aan vertoningen van de film Miles Ahead (Sony Pictures).


Line Up:
Michael Varekamp            Trumpet
Efraim Trujillo        Tenorsaxophone
Wiboud Burkens        Keys
Harry Emmery        Bass
Erik Kooger            Drums

 


THEATERDINER

Voor deze voorstelling kunt u gebruik maken van het Theaterdiner: kaarten voor de voorstelling inclusief een diner bij het nabijgelegen Café-restaurant 't Blaauwhooft. Bij het bestellen van de kaarten kiest u dan voor de optie: Theaterdiner, incl. entree (zolang de voorraad strekt). Wij reserveren dan een tafel voor u. Neem uw bevestiging mee naar het restaurant. 
Klik hier voor meer informatie