Club Mathilde

Mathilde & Bastiaan Mulder | Joni Mitchell | akoestisch concert

Vrijdag 5 Juli 2019 - 20:30 uur - € 22,50
bestel hier uw kaarten

De 1e week van Santing.

Al decennia lang verkent Mathilde Santing uiteenlopende muzikale paden. Voor twee Amerikaanse inspiratiebronnen heeft de zangeres nooit haar bewondering onder stoelen of banken gestoken: Todd Rundgren en Joni Mitchell.

Mathilde en Bastiaan hebben dit concert met twee sets Joni al meerdere keren akoustisch in de Roode Bioscoop gespeeld.

Naar aanleiding daarvan verscheen in de februari editie van Gitarist een artikel over de verschillende gitaarstemmingen van Joni. In het artikel vertelt Bastiaan wat de uitdaging is om de liedjes van Joni te kunnen spelen en hoe het programma tot stand is gekomen. Het artikel bevat ook een aantal voorbeeld fragmenten met foto en video materiaal.Bastiaan maakte zelf een instructievideo How To Play Joni Mitchell Songs. Hierin demonstreert hij van een aantal Joni songs hoe ze gespeeld worden en welke gitaarstemmingen worden gebruikt.

"Mathilde Santing, zangeres met een stem waarvan ik nauwelijks kan geloven dat hij uit een mens komt, toert met de songs van Joni Mitchell. Die songs zijn prachtig en ze zijn ook voltooid verleden tijd, bijgezet op cd’s. Maar Santing onttrekt ze aan het verleden. De wildbloeiende, duikelende noten van Mitchell herschept ze, ze haalt ze naar zich toe en laat ze vrij om op te stijgen. Ze leven." (Joyce Roodnat in NRC)