Eendagsgasten

McChicks

Woensdag 24 April 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

McChicks

Het trio wordt gevormd door Tessa Boomkamp (drums/zang), Astrid Akse (gitaar/zang) en Phaedra Kwant (bas/zang). 

Deze drie doorgewinterde, conservatoriumgeschoolde musici bundelden hun krachten en richtten McChicks op om hun eigen popstukken ten gehore te brengen. Zij worden geroemd om hun verbluffende vocale vakwerk en eigen sound. Dit is een mengeling tussen pop, rock, Westcoast en country met sterke close-harmonies. Van aaibaar en gevoelig tot stevig en funky.
Hun individuele talenten als uitmuntende instrumentalisten, vocalisten en componisten bleven niet onopgemerkt. Zo werkten zij als sessiemuzikanten in de pop-, jazz-, en theaterwereld met artiesten als Marco Borsato, Claudia de Breij, Lois Lane, Krystl, Normaal, Edwin Evers, Mathilde Santing, Waylon, Fréderique Spigt en de 3J’s.
Als McChicks speelden zij als support act bij Marco Borsato en Normaal. In 2013 arrangeerden zij werk van Veldhuis & Kemper voor hun jubileumprogramma ‘Onder De Douche’ en tourden zij met de heren door het land. 
Ook treden zij elk jaar op in Griekenland en in Groot-Brittannië en Duitsland timmeren de McChicks ook aardig aan de weg.

Tubantia: ‘eigentijdse, vrouwelijke versie van Crosby, Stills & Nash. Maar McChicks gaan verder.’

Dagblad van het Noorden: ‘voortreffelijk bij elkaar kleurende stemmen.’

Telegraaf: ‘Nederland is een nieuwe topact rijker.’

Oor: ‘muzikale kwaliteit staat al een huis.’

Revolver: ‘zeer smakelijk, vindingrijk gearrangeerd.’