Eendagsgasten

Ruud Houweling | The Wind Just Blew A Day Away

.
Woensdag 6 Maart 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

Ruud Houweling | The Wind Just Blew A Day Away

Maart 2019 verschijnt de EP The Wind Just Blew A Day Away van Ruud Houweling. Sinds de release van zijn solo album Erasing Mountains in 2017 speelde Ruud veel live, solo of in kleine bezetting. Van een aantal van zijn Cloudmachine-liedjes, repertoire dat bij hem hoort, ontstonden in die vorm subtielere, kernachtiger versies die hij opnieuw heeft opgenomen. “De liedjes bleven er maar om vragen, dus heb ik ze uiteindelijk maar hun zin gegeven,” aldus Houweling.

The Wind Just Blew A Day Away heeft dezelfde genre-overstijgende eigenheid die Houwelings andere werk kenmerkt. Stijlmatig is de EP verwant aan Erasing Mountains waarop Europese folk, post-rock, filmmuziek en klassieke invloeden moeiteloos samenkomen. Waar dat album nagenoeg helemaal live werd ingespeeld met een grote groep muzikanten, heeft Ruud op The Wind Just Blew A Day Away meer zelf gedaan en zit hij voor het eerst zelf achter de mengtafel. Toch zijn veel van de spelers van het album ook nu weer te horen. 

De titel komt uit de song Dead Again, een liedje dat hij een paar jaar geleden schreef voor Ricky Koole en dat hij nog niet eerder zelf heeft opgenomen. “Het past bij het thema van de EP en de periode waarin ik het maakte; voelen dat ik leef, doordrongen van mijn sterfelijkheid. Maar eigenlijk is dat in alles wat ik maak aanwezig.” Met Egon Kracht (Maarten van Roozendaal, Wende) op contrabas en Rob Wijtman (Ocobar, Ricky Koole, JW Roy) op drums, speelt Ruud Houweling in maart 2019 op een aantal intieme akoestische podia.