Eendagsgasten

Mete Erker & Jeroen van Vliet

Vrijdag 19 April 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

Mete Erker & Jeroen van Vliet

In 2019 vieren saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet dat ze al dertig jaar het podium delen. Ze vieren dat met de release van hun nieuwe duo-album op 1 april 2019, tevens het startschot voor een concertserie door heel Nederland.

Mete Erker en Jeroen van Vliet spelen hyper-interactieve, poetische muziek. Spannende improvisaties en mooie liedjes. 

Het begon allemaal in 1989 met het Erker Kwartet. Het enige bewijs van die eerste ontmoeting tussen Mete Erker en Jeroen van Vliet is een heuse old school demo tape. Sindsdien werkten ze samen in een ongelooflijke hoeveelheid en verscheidenheid aan projecten: van het album Hommage van Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku, de voorstelling Sparring Partners van Connie Janssen, tot het in 2015 door Mete geïnitieerde project Near East Up North met het vermaarde ensemble Asko Schönberg en kemençe virtuoos Derya Türkan.

Daarnaast speelden ze in al die jaren ook veel als duo, met als hoogtepunten het concert in Teatro Municipal in La Paz, Bolivia en de release van hun duo-album Unseen Land, met composities geïnspireerd op het werk van kunstenaar Mattie Schilders.
In 2014 won Jeroen van Vliet de prestigieuze Boy Edgar Prijs.
In 2016 bracht het duo het album Linden uit met de Zwitserse zangeres Kristina Fuchs.
Met Estafest -een improvisatie collectief met violist Oene van Geel en gitarist Anton Goudsmit- namen ze in hetzelfde jaar voor het toonaangevende label BMC in Budapest hun derde album op, gevolgd door een uitgebreide tour in 2017.

Erker en van Vliet behoren tot de fijnste improviserende duo’s van Nederland’ VOLKSKRANT

Mete Erker - saxofoon
Jeroen van Vliet - piano