Eendagsgasten

DASH! | ft Jeannine Valeriano & Gillis Biesheuvel

Woensdag 18 September 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

Speciaal voor de Roode Bioscoop nodigt DASH! acteur Gillis Biesheuvel en Spoken Word performer Jeannine Valeriano uit als gasten.

Een concert van DASH! is als de Olympische 100 meter sprint: Een opwindende, bijna fysieke ervaring. Altijd is het publiek onder de indruk hoe de band complex samenspel combineert met aanstekelijk speelplezier.

DASH! creëert haar eigen muzikale universum met bedrieglijk eenvoudig materiaal, een universum waarin slechts de noten worden gespeeld die er echt toe doen, en waarin overbodige ruis geen plaats heeft. Zo wordt een concert van DASH! Een intense, bijna hypnotische avond waarin ongegeneerde swing wordt afgewisseld met met vulkanische
uitbarstingen en fluisterende melodieën.

DASH! Werd opgericht in 2004 en maakte in 2012 een doorstart in de huidige bezetting. Als trio maakte de band drie CD’s waarvan BOOGIE (2017) de laatste is. 

Maarten Ornstein is een gelauwerde saxofonist en werkt met toonaangevende musici uit zowel geïmproviseerde als klassieke muziek. Zijn eclectische spel is te horen op meer dan 40 CD’s vanverschillende internationale ensembles en musici.

Bassist Alex Oele en drummer Eric Hoeke completeren de DASH! line up. Beiden behoren tot de absolute top van Nederland op hun instrument. Samen vormen ze een unieke tandem met een heel eigen geluid en benadering van de muziek.

”DASH! maakt free funk van wereldklasse” (Dutch press on DASH! Off)

"Maarten Ornstein heeft wederom bewezen in de hedendaagse Nederlandse jazzscene als uitvoerend musicus en bovenal als componist een uitzonderlijke kracht te zijn. (Dutch press)