Eendagsgasten

Erwin van Ligten & Beatrice van der Poel | Forever 27

Zaterdag 9 November 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

ERWIN VAN LIGTEN & BEATRICE VAN DER POEL - FOREVER 27 

Een voorstelling gewijd aan de club 27: Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse en anderen die op 27 jarige leeftijd overleden. 
De artiesten van deze “club” inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten die beiden de 27 hebben overleefd.

Zij interpreteren de songs op een geheel eigen manier. Doorleefd met het bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem van Beatrice die bovendien smeuïge details vertelt over de soms bizarre en mysterieuze dood van deze legendarische artiesten… 
Een avond vol herkenbare songs, intense vertolkingen, heerlijk gitaarspel en prachtige verhalen.

Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stem-actrice. In de jaren negentig was ze succesvol met de band Beeswamp en maakte een geslaagde overstap naar het theater. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk en bewerkt ook stukken van anderen zoals van Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix. Haar voorstelling Electric Lady was een ode aan Jimi Hendrix en werd ontvangen met 4 sterren recensies. Onlangs kwam haar nieuwste album Montere Weemoed uit n.a.v. de gelijknamige theatervoorstelling met auteur Thomas Verbogt. Beatrice is ook radio DJ bij 40upradio.nl/NHradio.

Gitarist Erwin van Ligten werkte musici als Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Julya Lo’ko, Frederique Spigt, the Alessi Brothers en Berget Lewis. De Volkskrant noemt hem “de Nederlandse Ry Cooder”. 
Zijn gitaarstijl kenmerkt zich als Bluesy, melancholiek met een “Indische twist”. 
Dit jaar zal zijn nieuwe album verschijnen.

Zang, gitaar en lapsteel : Beatrice van der Poel 
Gitaren en zang: Erwin Van Ligten 
met tekstbijdragen van Thomas Verbogt
regie: Woody Richardson Laurens

©Fotografie: Suus Suiker