Eendagsgasten

Leo Bouwmeester Trio | View Lines

Vrijdag 15 November 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

Als u regelmatig in de Roode Bioscoop komt, dan kent u ook pianist Leo Bouwmeester!  Hoog tijd om deze alleskunner eens wat meer aandacht te geven met zijn eigen trio. 

over de Cd View Lines: 

De keuze voor twee composities die verbonden zijn met de naam van meesterpianist Bill Evans spreekt boekdelen op ‘View lines’ van het Leo Bouwmeester trio.

Het zijn Evans’ eigen ‘Turn out the stars’ en het vooral door hem bekend geworden ‘How my heart sings’ van Earl Zindars. Ze staan voor pianist Bouwmeesters subtiliteit, zijn gevoel voor nuances, voor het naar binnen gekeerde avontuur, voor schoonheid van harmonieën. En hij speelt ze met liefde en overgave. Typerend voor de warmte die Bouwmeesters cd uitstraalt, inclusief de vier eigen composities die hij presenteert. Dit is niet de jazz van de grote theatrale gebaren of borstklopperij, dit is muziek van mooie ontwikkelingen, swingend, verzorgd, verfijnd maar toch kernachtig. Gershwins ‘I loves you, Porgy’, Bouwmeesters eigen, sterke stukken ‘View lines’ en ‘Park Evenue’, Bruno Martins prachtige ballad ‘Estate’ zijn er mede ideale voorbeelden van. Bouwmeesters visie en zijn liefdes worden overduidelijk gedeeld door zijn kompanen in ritme en harmonie.