Extra voorstellingen

Barbara Schilthuis, liedjes en poŽzie op muziek

In verband met de dreiging rondom het Coronavirus is deze voorstelling verplaatst naar oktober 2020. Zodra de precieze datum bekend is hoort u van ons.

Barbara Schilthuis brengt een poëtisch programma met eigen Nederlandstalige liedjes en Poëzie op muziek. De liedjes gaan over verschillende personages, die zich een weg banen door de moderne welvaartsmaatschappij. Zo gaat een riooljournalist de diepte in en maakt hij een tocht door het riool, waar het nieuws voor het oprapen ligt. Een kwetsbaar individu heeft last van digitale pleinvrees en probeert in contact te blijven met zijn eigen stem in het doolhof van de digitale wereld. Hij laat zich hierbij inspireren door een intermezzosopraan, die de stilte bezingt. De liefde komt voor in ongebruikelijke gedaantes, soms intiem en soms rauw en onaangepast.

Bij het componeren van de muziek laat Barbara zich onder andere inspireren door de blues, popballads en geïmproviseerde muziek.  Zo nu en dan maakt ze een uitstapje naar rap, waarbij een stevig ritme de basis vormt bij een gesproken tekst. 

In de jaren tachtig en negentig trad Barbara op als cabaretière. Ze maakte deel uit van het cabaretduo O’Romeo, dat in 1986 in de finale van het Leids Cabaret Festival stond.  Ze heeft ook een solovoorstelling gespeeld. Nu treedt ze naar buiten met een vernieuwd programma.

Zang en piano: Barbara Schilthuis

Regie: Ronald Wolthuis

Foto: Blinkfotografie