Extra voorstellingen

Ik, Daphne Gakes

Vrijdag 20 September 2019 - 20:00 uur - € 10,00
bestel hier uw kaarten
Zaterdag 21 September 2019 - 20:00 uur - € 10,00
bestel hier uw kaarten

De voorstelling toont de weg naar volwassen worden.

Daphne geeft een inkijk in haar weg door voor te lezen uit haar dagboeken, die vol staan met seks, drugs en rock & roll. Ze vergelijkt haar leven met de dagboeken van haar moeder die vol staan met rust, reinheid en regelmaat. Agerend tegen de opkomende preutsheid van de truttige samenleving komt Daphne erachter dat ze iets aan het bewijzen is wat niet van haar is.

Als ze op dertig jarige leeftijd wordt opgepakt vanwege het stelen van zalm vraagt ze zich af haar ogenschijnlijke vrije leven wel zo vrij is. Met de grenzeloze mentaliteit van Jan Cremer als voorbeeld, blijkt op eigen benen staan moeilijker dan verwacht.

Regie: Hanneke Braam

Hanneke over Daphne: “Daphne is teveel om in één voorstelling te vatten. Schrijver, partybeest, nomade, theatermaker en ga nog maar even door. Zoveel avonturen waarover ze kleurrijk kan vertellen. Wat hebben deze avonturen haar gebracht en waarom zoekt Daphne altijd de randjes op? Met die vraag hebben Daphne en ik met heel erg veel plezier samengewerkt aan de voorstelling ‘Ik, Daphne Gakes’.