Laboratoire

Mark Nieuwenhuis | Laboratorium

Vrijdag 24 April 2020 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Zaterdag 25 April 2020 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Zondag 26 April 2020 - 16:00 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

MARK NIEUWENHUIS | DRIEDAAGS LABORATORIUM
Hij speelde al diverse keren in de Roode Bioscoop met Theatergroep Flint in een voorstelling
gewijd aan Lucebert, en hij is dit voorjaar ook te horen in de nieuwe voorstelling “Poëzie is mijn adem” met werk van Remco Campert. Ook speelt hij dit voorjaar mee met Frederique Spigt en Corrie van Binsbergen. De laatste jaren maakt hij deel uit van de band van Giannis Haroulis, een bekende Griekse zanger die zomers tourt in Griekenland. Wanneer de agenda het toelaat stort hij zich vol overgave op zijn eigen muziek, waarvan veel te horen zal zijn deze 3 dagen. De combinatie van Mark's trompet geluid en de akoestiek van de Roode Bioscoop zijn een perfecte match. Zijn grote dynamische bereik met een en volle, warme toon op het instrument is uniek te noemen. Ook het subtiele gebruik van elektronische muzikale elementen is een vast deel van zijn geluid. De muziek hij schrijft is mengeling van vele bewuste en onbewuste invloeden meegeven door de vele samenwerkingen in zijn muzikale loopbaan.

Vrijdag 24 april Een mix van jazz en elektronische muziek ondersteund door visuele projecties van Studio de Maan. Met onder andere werk uit audiovisueel samenwerkingsverband Music for Museums. Een zinnenprikkelende en energieke avond.
Thijmen Schoute – piano, synthesizer
Florean Kruijswijk Jansen – basgitaar, contrabas
Jur de Vries – gitaar
Martin Boverhof, Anne Gentenaar – visuals
Mark Nieuwenhuis – trompet en elektronica

Zaterdag 25 april Hier verwelkomen we een hele speciale gast, Konstantis Pistiolis uit Griekenland. Mark ontmoette hem 6 jaar geleden toen hij spontaan op het podium werd gevraagd door de bekende Griekse zanger Giannis Haroulis tijdens zijn concert in Athene. Inmiddels spelen ze al drie jaar samen, en hebben altijd een unieke chemie op het podium gehad. Tot voor kort konden ze niet met elkaar praten door een taalbarrière. Maar die is nu doorbroken, en nu staan ze vergezeld door gitarist Panagiotis Tzimas samen voor het eerst in Amsterdam. Verwacht eigenzinnige bewerkingen van traditioneel Grieks repertoire, met een grote rol voor de muziek van Epirus, de streek waar Konstantis vandaan komt.

Konstantis Pistiolis – zang, klarinet, fluiten, gaida, handpan
Panos Tzimas – akoestische en elektrische gitaar
Mark Nieuwenhuis – trompet, piano, percussie

Zondag 26 april De zondag wordt een zoektocht naar verstilling, ruimte en vrijheid. Muziek vinden vanuit rust en stilte. Fluistertonen. Dichtbij de emotie. Sprekende klanken, bijzondere persoonlijkheden. Een inspirerende muzikale reis.

Martin van Leusden – drums
Makko Coster – contrabas
Chris Corstens – tenor saxofoon, fluit, sopraan saxofoon
Mark Nieuwenhuis – trompet, bastrompet