Laboratoire

Rik Limonard | Laboratorium

Donderdag 21 Mei 2020 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Vrijdag 22 Mei 2020 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Zaterdag 23 Mei 2020 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

Moeilijk kiezen (bij Rik Limonard)

Rik Limonard (30) zingt, componeert en vertelt verhalen. Hij begeleidt zichzelf op piano en maakt graag uitstapjes naar solowerk van Philip Glass.

‘Top!’ zegt Rik als we hem vragen drie avonden te experimenteren en gasten uit te nodigen. Alsof hij erop heeft zitten wachten.

Limonard is op z’n best als hij achter zijn piano zit, in een niet al te grote zaal, het publiek dichtbij, met voor zich op de piano een paar stapeltjes bladmuziek, en een laptop. Hij houdt niet van vastomlijnde programma’s, hij improviseert liever, gaat af op zijn gevoel, en houdt van de interactie met het publiek. Wij hopen dat hij Joni Mitchell uit de stapel bladmuziek opvist of naar Rufus Wainwright scrollt op zijn laptop. En we rekenen er natuurlijk op dat hij ook eigen nummers zingt.

Als gast op donderdagavond presenteert hij in elk geval vocal group HIT Harmony. Het zijn diehard musicalfans, maar ze zijn ook gek op Chaka Khan en Billie Eilish. We hebben ze hier al eerder ontvangen en hun samenzang heeft ons en het publiek geraakt.

Op vrijdag heeft Rik, zou je kunnen zeggen, een virtuele gast. Een legende uit de popmuziek, die te jong overleden is. Prince. Hem zullen we nooit meer live kunnen horen spelen. Limonard betoont hem op een uiterst persoonlijke manier eer. Niet alleen door een aantal van zijn bekende en minder bekende nummers te spelen en zingen — soms een enkel couplet of een medley — maar ook door bijzonderheden over zijn leven te vertellen.

De slotavond, op zaterdag, heeft een meer theatrale sfeer. Ondersteund door toetsenist Stefano de Smaele zingt Rik niet alleen maar vertelt hij ook korte verhalen. Een ode aan de blauwe vinvis. Een pleidooi voor native Americans en een poëtische vertelling over rouwverwerking in een Japanse telefooncel.

We begrijpen best dat het moeilijk is om te kiezen, maar elke avond zal verrassend zijn.

Foto: Erwin Budding