Laboratoire

Touki Delphine | Encyclopedie voor de moderne huisvrouw

Dinsdag 16 April 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Woensdag 17 April 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Donderdag 18 April 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

TOUKI DELPHINE | ENCYCLOPEDIE VOOR DE MODERNE HUISVROUW

Liederencyclus voor sopraan en elektronische muziek in een absurdistische huiskamersetting

Sopraan Bernadeta Astari vertolkt prachtige klassieke liederen (Handel, Monteverdi, Purcel, Vivaldi en Ravel) in een muzikale installatie van Touki Delphine. Dit muziek- en beeldende kunst-trio vormt met behulp van elektronische instrumenten, huis- tuin- en keukenapparatuur en simpel kookgerei een smaakvol huiskamerorkest.
De liederen worden uitgevoerd in een theatrale setting. Elk lied wordt voorzien van een huiskamer- handeling uit de ‘Encyclopedie voor de Moderne Huisvrouw’, verschenen in 1979, niet geheel toevallig het geboortejaar van de mannen van Touki Delphine.

De in Jakarta geboren sopraan Bernadeta Astari wordt geroemd om haar warme, ijzersterke stem, die zowel opera’s als kamermuziek naar glorieuze hoogte kan tillen. John van Oostrum en Bernadeta ontmoetten elkaar toen de Veenfabriek samen met de Reisopera de Fairy Queen maakte.
Astari werkte daarna zeer succesvol samen met de Toukies in de locatietheatervoorstelling Voyager One; een adembenemende multi-mediale chaos, die bij menigeen een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten.
Voor deze productie werden reeds drie oude liederen bewerkt: zo ontstond het idee om samen een liederencyclus voor sopraan te maken.