Laboratoire

Rogério Bicudo

Woensdag 6 November 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Donderdag 7 November 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Vrijdag 8 November 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

Rogério Bicudo – Laboratoire Artistique

Gitarist Rogério Bicudo is een zeer getalenteerde instrumentalist met een heel herkenbaar eigen geluid en een voorliefde voor directe expressiviteit en mooie melodieën. In deze Laboratoire Artistique presenteert hij twee van zijn meest recente projecten alsook een concert die een ode aan zijn instrument is.

Bicudo heeft gestudeerd bij Odair Assad, later verhuisde hij naar Spanje om zijn klassiek gitaar studie te vervolgen aan het Conservatorium van Madrid. Bicudo is een trouwe vertolker van de ‘Choro’, zijn bijzondere gitaarspel leent zich uitstekend voor dit muzikale genre waarbij klassieke elementen zich vermengen met prachtige melodielijnen en een polyritmiek die zo kenmerkend is voor Braziliaanse muziek.

Dag 1 - Mare Nostrum Inclusive – Mediterranean Sounds

De muzikale formatie “Mediterranean Sounds” o.l.v Rogério Bicudo is een onderdeel van het project Mare Nostrum Inclusive van stichting Marmoucha en neemt je met mee op reis langs verschillende Portugese, Spaanse, Franse, Italiaanse, Noord-Afrikaanse en Midden Oosterse stijlen en genres.

Muzikanten: Rogério Bicudo: gitaar Giuseppe Campisi: bas Maripepa Contreras: hobo, Engelse hoorn Mohamed Ahaddaf: ûd Mark Nieuwenhuis: trompet Francesco Bongiorno, Percussie Magali Datzira: zang

Dag 2 - Trio Curare – Samba em Prelúdio

Swingende trio met geweldig zingende musici in een prachtig samenspel die een eigen twist geeft aan de Braziliaanse samba en de choro.

Laura Polence: zang, piano Magali Datzíra: bas, zang Rogério Bicudo: gitaar, zang

Dag 3 - Rogério Bicudo – solo gitaar

De veelzijdigheid van de akoestische gitaar wordt door Rogério Bicudo meesterlijk vertolkt met de swingende emotie en ritmische rijkdom van de Braziliaanse muzikale traditie.

foto: Jean van Lingen